5 Temmuz 2010 Pazartesi

------

Aslında bu konu üzerine daha önce düşünüp ne yapılması gerektiğini kendimce bulmuştum.
Hayatta insanın başına o kadar çok şey geliyor ki..

Bir olayın müdahale edilebilir olması, muhtemel sonuçlar içerisinden en iyisine müdahale edilerek ulaşılacağı anlamına gelmez..

Örneğin, bir bardağı düşerken yakalamaya çalışmak yerine sadece düşüşünü izlemek yeğ tutulmalı bazen.
Dırdırcı kaynana diyerek anılan muhterem anneler bu kuralı daima göz ardı edenlerden olsa gerek..
Ancak bu basit cümleyi yaşama uygulayabilmek ne kadar da zor. Kanımca filmlerde gördüğümüz uzak doğu keşişleri kıvamına getirmek gerek bünyeyi. Bir kere müdahale edip etmemek arasında ki karar sürecinin adam gibi yapılabilmesi için insanın olasılıkları iyi değerlendirebilen bir beyine ihtiyacı var.
Gerçi günlük dandik olaylarda çok da kasmamak gerek.
Hiiç bişeye bulaşmayacaksın arkadaş, yayıp yatacaksın..

1 yorum:

  1. Hayatın akışının tersine yüzmek deniyor bu kaynana yaklaşımına :D Sadece kaynanalar değil bir çok insanın günlük yaşamında kontrol arzusundan kaynaklanan tipik bir yaklaşım. Kontrol arzusu içindeki insanlar hayatın onlara hoşlarına gidecek şeyler getirmemesinden şüphe eder ve korku duyarlar. Bu nedenle olayları ve insanları kontrol etmeye çalışırlar ve bir miktar ederler de. Ama herkes gibi bir süre sonra akıntıya kürek çekmekten yorulurlar ve başladıkları noktadan bile daha geriye sürüklenirler. Eğer hayatın ya da siz ne olarak nitelendiriyorsanız (Tanrı, Allah, evren) her zaman sizin yararınıza şeyleri hayatınıza sokacağına inanırsanız bu penetrasyon duygusunu yaşamazsınız. Yararınıza şeyler derken sizin istediğiniz ve hoşunuza giden şeylerin kastedilmediğinin farkında olmanız gerekiyor. Hayatınızın belirli dönemlerinde hoşunuza gitmeyen şeyler olmadı mı hiç? ve yine bazılarına "İyiki böyle olmuş demediniz mi?" Tevekkül kelimesi sanırsam tam olarak burda devreye giriyor. Ben şahsi fikrim olarak olan herşeyin olması gerektiği için gerçekleştiğine inanıyorum.

    Konuyla ilgilenenler, bolluk bilinci, birlik bilinci, afirmasyon kelimeleriyle google'lama yaparak değişik bilgilere ulaşabilir. Ayrıca karşılıksız sevgi, affetmek, farkındalık, ego, süper ego kelimeleri okuyanlar için başlangıç noktaları olabilir.

    Benim de düşüncelerine katkım masını istedim ve fikirlerimi paylaştım.

    Sevgiler Umutçum.

    YanıtlaSil