28 Şubat 2009 Cumartesi

CITRIX ICA 32 Bit..

Abi nedir bu yazılım derken;
Citrix ica, XP Professional CD sinde Valueadd/3Rdparty/mgmt klasörü altında bulunan bir yazılım. Sunucu bilgisayarında mevcut olan programların, istemcilere yük bindirmeden, istemci taraflı olarak çalıştırılmasını sağlıyor. İstemciler yazılımın sadece arayüzünü görür ve yazılımın bütün işlem ağırlığı sunucu kaynakları tarafından kaldırılır.

Krep Tarifi..

Bu krep denen şey süper bi icat bence. Pişirirken arasına rendelenmiş kaşar koyup eriterek yemek bi ayrı, piştikten sonra beyaz peynir yada reçelle yemek bi ayrı. Ayrı işte..

3 su bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı şeker
3 yumurta
1 tutam tuz

Tarif
4 tatlı kaşığı şeker, 3 yumurta ile mikserde çırpılır. Ben pek 3 yumurta kullanmıyorum aslında. Yoksa büyük yumurtalarda tadı omlet gibi oluyor, sevmiyorum sonra. Hem de hiç. O yüzden çoğunlukla 3 yumurta koymuyorum kreplerime ben. Belki iki buçuk yumurta falan..
Bunlar çırpılırken, üzerlerine 3 su bardağı süt eklenir. Sonra bir tutam da tuz. Bir yandan da ocakta 1 çorba kaşığı tereyağını eritmek lazım tabii. Unuttum onu ben. Ama hatırladım hemen.
Neyse. Çırpılan elemanlara, bir çorba kaşığı sıvı yağ ilave edilir. Sonra göz ucuyla ocağa bi bakılır, bakalım erimiş mi tereyağı diye. Eridiyse o da eklenir miksere.
Bunlar çırpılınca, 3 su bardağı un yavaş yavaş eklenir üzerlerine. Bu kadar işte. Bırakın biraz çırpılsınlar. Sonra ocağa büyük bir teflon tava koyulur ve altı açılır.

Yine işin en mühim kısmı başlıyor. Pişirmek!!

Şimdi bu bulamaç gibi şeye bir kepçe daldırın, alın içinden, sonra ısınmış tavanın ortasına dökün. Söyliyim, benim tavaya ilk konan kreplerim hep mahvolur. Ama sonrakiler iyi olur. Tavayı ateşten biraz yukarı kaldırıp yuvarlak hareketlerle içine konan malzeme, tavaya yayılır. Sonra tekrar ateşe. Şimdi süre kısa, bu zerzevat hızlı pişiyor, o yüzden arada hafifçe tavanın sapına vuruyorum ben yandan yandan. Tavadan koptuğunda biraz daha tutup sonra havada çeviriyorum öteki yüzünü. Evet, evet, havada dedim. Ben yapıyorum da, siz yapamadıysanız, düz bir kapak kullanın yada spatula ile çevirin yada ne biliym bir yolunu bulun işte..
Bu kadar..
Güzel oluyor ama. Hatta başta da dediğim gibi arasına rendelenmiş kaşar koyunca da iyi oluyor pişerken..

27 Şubat 2009 Cuma

Kek Tarifi..

Annemden öğrendim. Kolaymış. 25 dakikada hazırlandı. Pişmesi de 40 dakika sürüyormuş. Şimdi fırında..

3 yumurta
1,5 bardak şeker
3 bardak un
1 bardak süt
Kabartma tozu
Şekerli vanilin
Yarım bardak sıvı yağ

Tarif

3 yumurta ,1,5 bardak şekerle mikserde çırpılır.
Karıştıktan sonra üzerine yarım bardak sıvı yağ ilave edilir.
Sonra da 1 bardak süt eklenir.
Onlar çırpıla dursun, bir kenarda 3 bardak un, bir paket kabartma tozu ve bir paket şekerli vanilin karıştırılır ve bir yandan da fırın 170 dereceye ayarlanır, ısınmaya bırakılır.
Sonra yavaş yavaş, bu un karışımı, mikserde çırpılmakta olan elemanların üzerine dökülür. Ama yavaş dökülecek..
Yine bunlar döne dursun, çapı en fazla 24 santim olan yuvarlak bir borcam bir güsel yağlanır.
Elemanların hoş bir şekilde karıştığına kanaat getirilince, borcama ver edilir. Karıştırma kabında kalan kısım ise iki eldeki herhangi bir parmak ilen sıyrılarak yalanır..
Şimdi işin en mühim kısmı geliyor.

Fırının karşısına oturulur. Aman diyim en az 40 dakika boyunca "Allaaam, ne olur olsun da yiyim ben bunu!!" şeklinde dua edilir ve hiiç açılmaz fırının kapağı. Aman diyim..
Sonra, kekin görünüşü, insana "pişti galiba leyn bu" dedirttiğinde kapak tırsak hareketlerle açılır ve kek bıçaklanır. Deli gibi diil tabii, sadece bi kere ortasından.
Eğer bıçakta yapışmış herhangi bir cıvık ve haysiyetsiz kek malzemesi olmazsa, pişmiş demektiiir.
Yumulun..