27 Şubat 2009 Cuma

Kek Tarifi..

Annemden öğrendim. Kolaymış. 25 dakikada hazırlandı. Pişmesi de 40 dakika sürüyormuş. Şimdi fırında..

3 yumurta
1,5 bardak şeker
3 bardak un
1 bardak süt
Kabartma tozu
Şekerli vanilin
Yarım bardak sıvı yağ

Tarif

3 yumurta ,1,5 bardak şekerle mikserde çırpılır.
Karıştıktan sonra üzerine yarım bardak sıvı yağ ilave edilir.
Sonra da 1 bardak süt eklenir.
Onlar çırpıla dursun, bir kenarda 3 bardak un, bir paket kabartma tozu ve bir paket şekerli vanilin karıştırılır ve bir yandan da fırın 170 dereceye ayarlanır, ısınmaya bırakılır.
Sonra yavaş yavaş, bu un karışımı, mikserde çırpılmakta olan elemanların üzerine dökülür. Ama yavaş dökülecek..
Yine bunlar döne dursun, çapı en fazla 24 santim olan yuvarlak bir borcam bir güsel yağlanır.
Elemanların hoş bir şekilde karıştığına kanaat getirilince, borcama ver edilir. Karıştırma kabında kalan kısım ise iki eldeki herhangi bir parmak ilen sıyrılarak yalanır..
Şimdi işin en mühim kısmı geliyor.

Fırının karşısına oturulur. Aman diyim en az 40 dakika boyunca "Allaaam, ne olur olsun da yiyim ben bunu!!" şeklinde dua edilir ve hiiç açılmaz fırının kapağı. Aman diyim..
Sonra, kekin görünüşü, insana "pişti galiba leyn bu" dedirttiğinde kapak tırsak hareketlerle açılır ve kek bıçaklanır. Deli gibi diil tabii, sadece bi kere ortasından.
Eğer bıçakta yapışmış herhangi bir cıvık ve haysiyetsiz kek malzemesi olmazsa, pişmiş demektiiir.
Yumulun..

1 yorum:

  1. Hayatımda bu kadar güzel bir tarif okumadım. Helal olsun.

    YanıtlaSil